9 Şubat 2017 Perşembe

SALEPLİ VE PİŞMANİYELİ YAŞ PASTA (TART KALIBINDA)


Çok hafif ve çok lezzetli. Salep kokusu cezbedici... 


SALEPLİ VE PİŞMANİYELİ YAŞ PASTA (TART KALIBINDA)

MALZEMELER
Pandispanyası için: 2 yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 2.5 çay bardağı un
Salepli Krema: 2 su bardağı süt, yarım su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı toz salep, 1 poşet toz krem şanti, 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için pişmaniye

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Diğer malzemeleri de ekleyip çırptıktan sonra 28 cm çapında yağlanmış tart kalıbına dökelim. 170 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Bu arada kremayı yapalım. Şanti hariç tüm malzemeyi tencereye koyup pişirelim. 5 dakika soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım. Krema biraz cıvık olacak. Dolapta soğutalım.Aslında kremayı daha önce yapıp 3-4 saat bekletsek daha iyi olur.
Keki fırından çıkaralım. Üzerine bir bez örtüp 15 dakika sonra servis tabağına ters çevirelim. Üzerini sütle hafif ıslatalım. Kremayı dökelim. Buzdolabındaki kremayı çıkarıp kekin üzerine dökelim. En az 3-4 saat buzdolabında bekletelim. Servisten hemen önce üzerine pişmaniye didikleyelim. Daha önce yapmayın,eriyebilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder