27 Şubat 2017 Pazartesi

YOĞURTLU KIYMALI MANTI TADINDA ERİŞTE


Klasik peynirli cevizli erişteye bir alternatif...


YOĞURTLU KIYMALI ERİŞTE


MALZEMELER
1 büyük kase erişte
2.5 litre kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için: 1 kase sarımsaklı yoğurt

Kıymalı harç: 300 gr kavrulmuş kıyma
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Kekik, kimyon,karabiber,pulbiber,sumak,tuz


Suyu kaynatıp az sıvı yağ ve tuz atalım.ve eriştemizi pişirelim. Bu arada kıymalı harcımızı hazırlamak için yağımızı eritip salçaları ve baharatları ekleyip kavuralım. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Eriştenin üzerine yoğurt döküp kıymalı harçtan gezdirelim. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder