12 Şubat 2017 Pazar

İÇLİ KÖFTE


Gün gelip içli köfte yapabileceğimi söyleseler gülerdim. Ama bu hamur kesinlikle tutuyor.

İÇLİ KÖFTE

MALZEMELER
Hamuru için:
2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
3-4 yemek kaşığı un
1 yumurta
Bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su (yaklaşık 2 su bardağı)
1'er tatlı kaşığı pulbiber,karabiber,tuz
İçi için:
250 gr kıyma
1 ince kıyılmış soğan
3-4 dal maydanoz
1'er çay kaşığı pulbiber,karabiber,kimyon,tuz

Bulguru üzerini geçecek kadar kaynar su döküp ağzını kapatıp 5 dakika demlendirelim. Diğer malzemeleri ekleyip yoğuralım. Ağzı kapalı bir kapta bir gece buzdolabında bekletelim.Ertesi gün önce içimizi hazırlayalım. Kıymayı kavuralım.Soğanı ekleyip kavuaya devam edelim. Kavrulunca altını kapatıp baharatları ekleyip soğumaya bırakalım.
Hamuru dolaptan çıkaralım. Yanımıza bir kase su koyup elimizi ıslatalım. Avuç içini dolduracak kadar alalım. Yuvarlayalım. Baş parmağımızı ortasına koyup yavaş yavaş köfteyi kendi etrafında döndürerek kenarları incelene kadar oyalım. Oyarken ara ara elimizi ıslatalım. Ortasına kıymalı harç koyalım. Elimizi yine ıslatıp köftenin iki ucunu birleştirip kapatalım. Tekrar köfte şekli verelim.
Yağda kızartarak veya haşlayarak pişirelim. Ben kızartmayı tercih ettim. Kızartırken altı orta hararette olmalı. İyice kızarması için tüm yüzeylerini çevirmeyi unutmayın. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder