9 Şubat 2017 Perşembe

PRATİK ŞİPŞAK KUMPİR


Patates candır. Patates salatalarından sıkılanlara gelsin.

ŞİPŞAK KUMPİR (PATATES ÇANAKLARI)

MALZEMELER
6 orta boy haşlanmış patates
1 adet rendelenmiş havuç
Yarım kavanoz garnitür
1 dolu çorba kaşığı mısır
4-5 kornişon turşu
Bir küçük kase sarımsaklı yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı tereyağ
1 'er çay kaşığı pulbiber,karabiber,tuz

Patatesleri haşlayalım. O esnada havucu rendeleyip az yağda kavuralım.
Garnitür, mısır ve küçük doğranmış turşuları karıştıralım.
Yoğurt ve mayonezi karıştıralım.
Patatesler haşlanınca iyice ezip havuç, baharat ve tuzla karıştırıp yoğuralım, avuç içi büyüklüğünde parça alıp yuvarlayıp parmağımızla oyarak kase şekli verelim. Ortasına garnitür karışımı dolduralım. Yoğurt dökelim.Arzuya göre tereyağ gezdirip servis edelim. Ilık yemek en güzeli fazla soğutmayın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder