28 Şubat 2017 Salı

FASULYE KAVURMASI

Hem yumurtalı hem yumurtasız severek fasulye kavurması tüketiyoruz:))


YEŞİL FASULYE KAVURMASI


MALZEMELER
Yarım kilo yeşil fasulye
2 adet yemeklik doğranmış soğan
2 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yumurta (koyulmayabilir)
Tuz,karabiber,pulbiber
Tereyağı eritip soğanları ilave edelim. 5 dakika kadar soğanları kavuralım. Ardından domates ve salça ile baharatları ilave edip kavurmaya devam edelim. Fasulyeyi ekleyip ara ara karıştırarak 5 dakika kavuralım. Suyunu bırakacaktır ancak yine de sık sık kontrol edelim. Ara ara karıştırarak yumuşayana kadar kavuralım. Suya ihtiyaç olursa azar azar ekleyelim. Fasulyeler pişince yumurtaları ilave edelim. Çok karıştırmadan yumurtaların pişmesini bekleyip ocağı kapatalım. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder