9 Şubat 2017 Perşembe

YOĞURT TATLISI


Bu da tatlının sade versiyonu... 


YOĞURT TATLISI

MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Bir tutam limon kabuğu rendesi
Şerbet: 2 su bardağı şeker,2 su bardağı su

Yumurta ve şekeri çırpalım. Tüm malzemeyi karıştıralım. Kare borcamı yağlayalım. Hamuru borcama yayalım. Her yeri eşit kalınlıkta olsun diye borcamı birkaç kez yere vuralım. 170 dereceye ısıtılmış fırının en alt rafında pişirelim.Şerbet için 2 su bardağı şekeri 2 su bardağı su ile kaynatalım. Kaynayınca birkaç damla limon suyu ekleyelim. 5 dakika kaynadıktan sonra ılıyana kadar soğutalım.
Kekin ilk sıcağı çıkınca şerbeti dökelim. Ağzını kapatıp şerbeti çektirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder