22 Şubat 2017 Çarşamba

FIRIN SÜTLAÇ



Pirinç unu koymadan da fırın sütlaç yapılır. Üstünü yakmak için de yumurta sürüyoruz ama hiç kokusu olmuyor. Lezzetli ve yağlı bir süt bulmak yeterli...


FIRIN SÜTLAÇ


MALZEMELER
1.5-2 kahve fincanı pirinç
3 su bardağı su
5 su bardağı süt
Bir tutam tuz
1 yumurta sarısı
1-1.5 su bardağı şeker
Buçuklu ölçüler isteğe bağlı 0.5 daha az veya çok olması sevdiğiniz tatlılık ve kıvama göre sizin vereceğiniz karar. Pirinç unu olmadığı için çok cıvık olmasın diye 2 fincan pirinç kullanıyorum ben. Fazla tatlı olmasın diye de 1 su bardağı şeker tercihim...
Pirinci kaynar suya atıp iyice yumuşayana kadar haşlayalım. Başka bir tencerede sütü kaynatalım. Kaynayan süte şeker,tuz ve suyuyla birlikte pirinci ekleyip 25 dakika daha pişirelim. Fırın kapları veya güveçlere
boşaltalım. Boşaltırken bir küçük kase ayıralım. Bu ölçüden 4 güveç çıkıyor. Ayırdığımız sütlaçı yumurta sarısı ile çırpalım. Fırın kaplarındaki sütlaçlar güzelce kaymak bağlayınca yumurtalı karışımı üzerlerine sürelim. Fırını varsa ızgara ayarına getirelim. Yoksa 200 dereceye ısıtalım. Güveçleri tepsiye dizip yarıya kadar su koyalım. Fırının en üst rafına sürüp üstleri yanmış bir görüntü alana kadar pişirelim. Dövülmüş fındıkla servis edelim... Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder