21 Şubat 2017 Salı

KARNABAHAR KÖFTE



Sıcak yendiğinde çok güzel...Ama asla soğuk denemeyin...


KARNABAHAR KÖFTESİ


MALZEMELER
1 orta boy karnabahar
2 yumurta
1 adet ince kıyılmış kuru soğan
3 dal ince doğranmış yeşil soğan
6-7dal ince doğranmış maydanoz
5 yemek kaşığı un veya
5 yemek kaşığı galeta unu
1'er çay kaşığı tuz,nane,pulbiber ve karabiber

Karnabaharı iyice haşlayıp süzdükten sonra ezelim. Diğer malzemeleri de katıp yoğuralım. Tavaya az yağ koyup kızdıralım. Kaşıkla harcımızdan alıp tavaya dökelim. Kenarlarını düzeltip alt üst kızartalım. Sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder