13 Şubat 2017 Pazartesi

FELLAH KÖFTESİ



Fellah köftesini de hemen hemen içli köfte hamuru gibi yoğuruyorum ben. Bir iki ufak değişiklikle tabii ki...

FELLAH KÖFTESİ

MALZEMELER
Hamuru için:
2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
3-4 yemek kaşığı un
1 yumurta
Bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su (yaklaşık 2 su bardağı)
1'er tatlı kaşığı pulbiber,karabiber,tuz
1 orta boy rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
Haşlamak için: 6-7 su bardağı kaynar su
Sosu için: 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çay bardağı köftenin haşlama suyundan


Üzerine: Maydanoz, arzuya göre sarımsaklı yoğurt


Bulguru üzerini kaynar su ile 5 dakika ıslayalım. Diğer malzemeleri katıp yoğuralım. En az 1 saat ağzı kapalı buzdolabında dinlendirelim.
Çıkarınca bir tepsinin dibini hafif unlayalım, bir kaseye de su koyalım. Ara ara elimizi ıslatarak misketten az büyük köfteler yapalım. Unladığımız tepsiye dizelim. Köftelerin ortasına kurşun kalemin arkası ile küçük bir oyuk yapacak şekilde bastıralım.
Bu arada haşlama suyumuzu kaynatalım. Köfteleri 5 dakika haşlayıp süzerek servis kasemize veya borcama alalım. Süzerken 1 çay bardağı su ayıralım.
Tereyağı bir tavada eritelim. Salçaları ekleyip bir iki dakika kavuralım. Ayırdığımız haşlama suyunu da ekleyip bir iki kez tıkırdayınca altını söndürelim.
Sosumuzu köftenin üzerine gezdirip ince kıyılmış maydanoz serpelim. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder