18 Şubat 2017 Cumartesi

İNCİRLİ CEVİZLİ TATLI


Bu tarifin krem şantili ve daha az kabarmış hali çok sevilir. Ancak biz ailecek şantisiz seviyoruz. Revaniye yakın bir kabarıklık için de ölçüleri arttırıyorum.

CEVİZLİ İNCİRLİ TATLI

MALZEMELER
3 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1.5 su bardağı un
1.5 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
15 tane doğranmış kuru incir
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için: 3 su bardağı şeker, 4.5 su bardağı su,yarım limon

Incirleri doğrayıp yarım saat kadar sıcak suda bekletelim. Yumurta ve şekeri çırpalım. Un, kabartma tozu ve vajilin ekleyip çırpmaya devam edelim. Kare borcamın tabanını yağlayıp incirlerin bir bölümünü borcamın dibine dizelim. Kalan incirleri, cevizi (ve benim gibi seviyorsanız 1.5 çay kaşığı kadar tarçını) ekleyip bir tur daha karıştıralım ve hamuru borcama dökelim. Borcamı birkaç kez yere vurup hamurun her yere eşit dağılmasını sağlayalım. 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim. Tatlı pişmeye yakın şerbeti ocağa alalım. Kaynadıktan sonra 7 dakika bekleyip ocağı söndürelim. Keki pişip biraz soğuyunca dilimleyelim ve üzerine sıcak şerbeti dökelim. Ağzına bir tepsi kapatıp birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder