28 Şubat 2017 Salı

FIRINDA KEMİKLİ ET


Sobanız varsa sobada yoksa mahalle firınında o da yoksa davul firında kemikli bir et ziyafeti vazgeçilmez...


FIRINDA KEMİKLİ ET


MALZEMELER
1 kg kemikli et
4 adet halka doğranmış soğan
4 adet iri doğranmış domates
5 adet iri doğranmış biber
3 adet inceye yakın doğranmış patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
1'er çay kaşığı karabiber,pulbiber,kekik,kimyon
1 yaprak defne
1 tatlı kaşığı tuz


Kemikleri tereyağ ve baharatlarla güzelce harmanlayalım. Tepsinin dibini az yağlayıp halka soğanları en alta dizelim. Üzerine kemikleri ve sebzeleri dizelim. Salçayı sıcak su ile karıştırıp üzerine dökelim. Tepsinin ağzını folyo ile kapatıp fırında pişirelim. Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder