14 Şubat 2017 Salı

BAMYA YEMEĞİ


Bamyayı en pratik şekilde düdüklüde pişirebiliriz.

BAMYA YEMEĞİ

MALZEMELER
500 gr bamya
2 yemek kaşığı kavrulmuş kuşbaşı
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 limonun suyu veya 5-6 parça limon tuzu
1 tatlı kaşığı tuz
1'er çay kaşığı pulbiber,karabiber,kimyon
1 lt kadar sıcak su

Bamyaları temizleyelim. Limonlu suda bekletelim. Soğanları doğrayıp sıvı yağda kavuralım. Kuşbaşı etleri,domates ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Bamyaları ekleyelim. Hemen üzerine limin suyu veya limon tuzunu ve baharatları ekleyelim. 5 dakika kadar ara ara karıştırarak kavuralım. Sıcak su ekleyip düdüklüyü kapatalım. Düdüğü indirdikten sonra havası çıkınca bamyaların yumuşaklığına göre 15-20 dakika pişirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder