27 Şubat 2017 Pazartesi

TANE TANE PİRİNÇ PİLAVI


Tane tane pirinç pilavını kim sevmez. Tavuğun yanına kuş üzümlü, zeytinyağlı bakliyatların yanına etli...


PİRİNÇ PİLAVI


MALZEMELER
1.5 su bardağı baldo pirinç
Yarım çay bardağı şehriye
1.5 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Bir tutam şeker


Pirinci en az bir saat sıcak suda bekleyip iyice yıkayalım ve süzdürelim. Tereyağ ve sıvıyağı tavaya alıp kızdıralım. Şehriyeleri ekleyip rengi dönene kadar kavuralım. Pirinci ekleyip 3-4 dakika daha kavuralım. Suyunu ilave edip şeker,tuz ve karabiberi de ekleyip en kısık ocakta suyunu çekene kadar pişirelim. Pişince bir bezle sarıp 10 dakika dinlendirelim. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder