11 Şubat 2017 Cumartesi

ELMALI TART


Elmaya doyamayanlara bolll elmalı tart gelsin.

ELMALI TART

MALZEMELER
3 yumurta
200 gr eritilmiş ılık tereyağ veya margarin
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı un

İç harç: 5-6 tane rendelenmiş elma, 2 tatlı kaşığı tarçın, 3 çorba kaşığı şeker, 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık

Yumurta ve şekeri çırpalım. Ilık yağı ekleyelim. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Unu kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru 10 dakika dinlendirelim. Yarısını iki buzdolabı poşetinin arasında merdane ile açıp yağlanmış tart kalıbına serelim. Tarttan sarkan kısımları keselim. Çatalla delikler delelim. 180 dereceye ısıtılmış fırında 5 dakika pişirip çıkaralım. Elmalı harcı yayalım.Kalan hamuru yine poşetlerin arasında merdane ile açıp şeritler keselim. Şeritleri fotoğraftaki gibi yerleştirelim. Yani önce uzunlamasına dizelim. Sonra da enlemesine diğer şeritleri bırakalım. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim. Dilerseniz serviste pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder