21 Şubat 2017 Salı

ETLİ PIRASA YEMEĞİ


Etli,patatesli,havuçlu kısaca bol vitaminli bir pırasa...


ETLİ PIRASA YEMEĞİ


MALZEMELER
Yarım kilo ufak doğranmış pırasa
1 orta boy küp doğranmış patates
1 tane ince doğranmış havuç
3 yemek kaşığı kavrulmuş kuşbaşı
1 tane rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 avuç pirinç
1'er çay kaşığı tuz,karabiber,pulbiber,nane
Sıcak su 


Ben düdüklü tencerede yapıyorum. Tarifi de bu şekilde vereceğim. Sıvı yağı kızdıralım. Patates ve havuçları atıp kavuralım. Etleri de atıp 2 dakika daha çevirelim. Domates ve salçayı ekleyip bir iki dakika daha kavurduktan sonra pırasaları atalım. 5 dakika kadar ara ara karıştırarak kavuralım. Pirinci ekleyelim. Nar ekşisi ve baharatları ekleyelim.Yemeğimizin malzemelerinin üstünü aşmayacak kadar sıcak su koyalım. Düdüklünün havası çıkınca 12-15 dakika pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder