12 Şubat 2017 Pazar

KALBURABASTI


Kalburabastı kurtarıcı bir tatlıdır. Hem kıyır kıyırdır hem de şerbeti baymaz.
Benimkiler az fazla kabardığı için üzerlerindeki rende delikleri bayağı flu hale gelmiş. Bir dahaki yaptığımda değiştirip tekrar paylaşırım inşallah...Tarifin orjinali daha az irmikli ama böylesi daha lezzetli:)

KALBURABASTI

MALZEMELER
150 gr oda sıcaklığında tereyağ -3 dolu yemek kaşığı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1.5 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2-3 su bardağı un
Ortasına: 1 su bardağı ceviz
Şerbeti için: 2.5 su bardağı şeker, 2.5 su bardağı su, yarım limon

Tereyağ ve şekeri yoğurma kabında iyice karıştıralım.Un hariç tüm malzemeyi ekleyip karıştıralım. Unu azar azar ekleyip kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yapalım. 10 dakika hamur dinlensin.
Hamurdan ceviz büyüklüğümde parçalar alalım. Rendenin iri gözünün üzerine koyup hafif bastırarak yuvarlak açalım. İçine ceviz koyup kapatalım. Yağlanmış tepsiye dizelim. 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim. O pişerken şeker ve suyu bir tencereye koyalım. İçine yarım limon atalım. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocakta alıp soğutalım. Şerbet ılık kurabiyeler sıcakken dökelim. Şerbeti çekmesi için ağzına bir tepsi kapatıp 4 saat kadar bekleyelim. Afiyet olsun.
NOT: Şerbet ölçüsü 25 tatlı içindir. Fazlasını ıslayacaksanız arttırmanız gerekir. Ben bu tatlıyı kuru saklayıp gerek oldukça buzluktan çıkarıp kurabiye soğuk şerbet sıcak olarak da yapıyorum. Taze yaptığımda sadece yarısını şerbetlediğim için şerbet ölçüm ona göre yazıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder