12 Şubat 2017 Pazar

BALKABAĞI TATLISI


Çok faydalı ve lezzetli bir nimet balkabağı... Tabii ki iyisine denk gelebilirsek:)

BAL KABAĞI TATLISI

MALZEMELER:
2 dilim balkabağı
1 su bardağı toz şeker
3-4 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
Üzeri için ezilmiş ceviz

Balkabağını tencereye dilimleyelim. Ben bir bardak yazdım ama dilimler büyükse şeker az gelebilir siz ilave edebilirsiniz. Kapağını kapatıp sulanana kadar bekletelim. Sulandığında karanfil ve tarçını ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynayınca kısık ateşe alalım. Yumuşayana kadar pişirip dövülmüş ceviz veya kaymakla servis edelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder