18 Şubat 2017 Cumartesi

MANTAR KAVURMASI


İster kıymalı, ister tavuk etli, isterseniz benim gibi sade yapın 3 türlü de oldukça güzel oluyor...

MANTAR KAVURMASI

MALZEMELER
400 gr mantar
1 orta boy ince kıyılmış soğan
1-2 tane ince doğranmış kapya biber
1-2 tane ince doğranmış köy biberi veya çarliston
2 tane küp doğranmış domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağ
1'er çay kaşığı tuz, karabiber,pulbiber,kimyon ve kekik 


Mantarları ince doğrayalım. Tereyağı eritip mantarları yağa atalım. Suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. Soğan ve biberleri ekleyelim. Soğanlar ve biberler yumuşayınca domates ve salça ile baharatları ekleyelim. Domateslerin suyu yeterli olmazsa yarım çay bardağı da sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder