20 Şubat 2017 Pazartesi

TUZLU PASTANE KURABİYESİ


Yarım ölçüsü bile çok bereketli. Tam ölçü yaparak birazını buzluğa da koyabilirsiniz. Misafir gelmeden tekrar 5 dakika fırınlarsanız taptaze olur.. 


TUZLU PASTANE KURABİYESİ


MALZEMELER


250 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
2 yumurta(birinin sarısı üstüne)
1 silme çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
1 çay kaşığı mahlep
4-4.5 su bardağı un
Üzerine susam veya çörek otu


Önce sıvı malzemeleri karıştıralım. Sonra katıları ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. 30 dakika buzdolabında dinlendirelim. Hamurdan büyük parça alıp yuvarlak yapalım. Altına ve üstüne buzdolabı poşeti serip merdane ile serçe parmak kalınlığında açalım. Kalıplarla kesip yağlanmış tepsiye dizelim. Yumurta sarısı sürüp susam,çörek otu serpelim. 175 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder