26 Şubat 2017 Pazar

ÇİKOLATALI PORTAKALLI PASTANE KURABİYESİ



Portakal şekerlemesiyle,margarinsiz bir pastane kurabiyesi tarifi... 


ÇİKOLATALI PORTAKALLI PASTANE KURABİYESİ


MALZEMELER
2 yumurta
1 çay bardağı+ 2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 çorba kaşığı minik doğranmış portakal şekerleme
Un
Süslemek için: Ayrı kaplarda benmari usulü eritilmiş 40'ar gram bitter ve beyaz çikolata

Şekerle yumurtayı mikserle çırpıp diğer malzemeleri de ekleyerek yumuşak bir hamur yapalım. Buzdolabında 10 dakika bekletip ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapalım. 160 dereceye ısıtılmış fırında 12-15 dakika civarı beyaz kalacak şekilde pişirelim. Kurabiyeler soğurken çikolataları eritmek için iki küçük tencereye su koyup kaynatalım. Üzerlerine suya değmeyip havada kalacak büyüklükte 2 kase yerleştirip çikolataları koyalım. Karıştırarak eritelim. Kurabiye soğuk çikolata ılık olacak şekilde kurabiyelerin yarısını üst kısmını bitter,kalanı beyaz çikolataya batıralım. Çikolatanız kalırsa bitter üstüne beyaz, beyaz üzerine bitter çizgiler çizmek için ucu sivri bir kaşıkla azar azar çikolata akıtabilsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder