18 Şubat 2017 Cumartesi

KURU SEBZE KAVURMASI


Yazdan halka halka doğrayarak patlıcan ve kabak kurutuyorum. Biberi ise çekirdeklerini çıkarıp bir bez üzerine ince dilerek kuruturum. Domatesi de bir tepsiye 8'e bölerek kurutup kışa hazırlıyorum. Kışın da bu lezzetli kavurma çıkıyor ortaya... 


KURU SEBZE KAVURMASI

MALZEMELER
1 kase kuru patlıcan
1 kase kuru kabak
1 kase kuru biber
2 avuç kuru domates
2 adet ince doğranmış soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıcak su
1'er çay kaşığı tuz,karabiber,pulbiber

Patlıcan,kabak,biber ve domatesi düdüklü tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım. Düdüklünün havası çıktıktan sonra 20 dakika haşlayalım.Bir tencerede tereyağı eritelim. Soğanları ilave edip kavuralım. Salçayı da ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edelim. Haşladığımız sebzelerin suyunu süzüp tencereye onları da ilave edelim. Tuz,baharatlar ve suyu ekleyip 10-15 dakika kapağı kapalı pişirelim. Sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder