15 Şubat 2017 Çarşamba

ELMALI PASTANE KURABİYESİ


Pastanelerde yapılan elmalı kurabiyelerin hamuru ile iki farklı şekilde elmalı kurabiye..

ELMALI PASTANE KURABİYESİ

MALZEMELER
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
250 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 pakat vanilin
Aldığı kadar un
İçi için: 3 rendelenmiş elma
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ezilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Önce içini hazırlayalım. Elmaları şekerle kavuralım. Kavrulunca ceviz ve tarçı ekleyip karıştırarak soğumaya bırakalım.
Yağ ve şekeri iyice karışana kadar yoğuralım. Diğer malzemeleri ekleyip ununu kontrollü bir şekilde azar azar dökerek yumuşak bir kurabiye hamuru yapalım. 10 dakika dinlendirelim.
Yuvarlak olan şekli vermek için hamurdan büyük bir parça alıp iki buzdolabı poşeti arası da açalım. Çay bardağı ile keselim. Bir tanesinin üzerine iç koyalım. Diğerine bıçakla birkaç tane çizik atıp iç koyduğuz hamurun üzerine kapatalım.
Diğer şekli vermek için elimizle oval açalım. Uzun kenara iç koyalım. Hamurun boş kalan yerine boyuna 3 veya 4 çizik atalım. Rulo saralım.
160 dereceye ısıtılmış fırında önce 20 dakika pişirelim. Sonra sıcaklığı 175'e çıkarıp pişene kadar fırında tutalım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder