15 Şubat 2017 Çarşamba

AVCI BÖREĞİ

Kıymalı böreklerin en sevilenlerinden avcı böreği...
AVCI BÖREĞİ
MALZEMELER
İç harç: 300 gr kıyma
Yarım çay bardağı ince bulgur
İki orta boy ince doğranmış soğan
Karabiber,pulbiber,kimyon,tuz

Sürmek için: 1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
5-6 kaşık yoğurt

Dışı: 4 adet yufka, galeta unu

Önce iç harcı yapalım. Bulguru yarım çay bardağı sıcak suyla ıslayalım. Bu arada kıymayı kavuralım. Soğanı da kıymaya ekleyip kavurmaya devam edelim. Islanan bulguru kavrulmaya devam eden harca ekleyelim. 2 dakika kavuralım. Baharatları da ekleyip harcı soğumaya bırakalım. Sos olarak kullanmak için yumurta, yağ ve yoğurdu çırpalım.
Yufkayı sosla ıslatalım. Önce + seklinde keselim. Sonra her parçayı üçe bölelim. Uzun kenara harç koyup kenarları içe kıvıralım ve sigara böreğinden daha gevşek saralım. Yağlanmış tepsiye dizip kalan harcı üzerlerine sürelim ve galeta unu serpelim. Isıtılmış 200 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder