14 Şubat 2017 Salı

ERZİNCAN KAYISI TATLISI


Erzincan'ın hem yöresel hem hafif bir lezzeti. Sunumda ceviz yerine veya cevizle birlikte kaymak da tercih edebilirsiniz.

ERZİNCAN KAYISI TATLISI

MALZEMELER
1.5 su bardağı kuru kayısı
1 çay bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz

Bu tatlının kayısısı evde kurutulanlardan olacak. Marketlerin yumuşak kayısısı olmaz. Kayısıyı tencereye alalım. Üzerine sıcak su dökelim. Kapağını kapatıp 1 saat kadar yumuşamasını bekleyelim. Kısık ateşe koyalım. Kaynamaya başlayınca şeker ekleyelim. Suyunun 3/4'ünü çekene kadar pişirelim. Cevizle ılık olarak servis edelim. Eşim bunu o yörenin tandır ekmeğı ile yer. Siz de ekmekle deneyebilirsiniz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder