26 Şubat 2017 Pazar

HAVUÇ TOPLARI


Basit,lezzetli bir atıştırmalık...


HAVUÇ TOPLARI


MALZEMELER
6 tane rendelenmiş havuç
2-3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yarım paket robotta çekilmiş veya elle ufalanmış petibör bisküvi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çat bardağı dövülmüş fındık
3 yemek kaşığı hindistan cevizi(içine)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilin

Üzeri için hindistan cevizi 


Havuç, şeker ve tereyağı tavaya alıp karıştıralım.10-15 dakika iyice kavrulmasını sağlayalım. Kavrulurken ara ara karıştıralım. Diğer malzemeleri de katıp iyice karıştıralım. Yoğuralım. Bir kaseye elimizi ıslatmak için su koyalım. Elimizi hafif ıslayarak ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp hindistan cevizine bulayalım. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder