28 Şubat 2017 Salı

BAKLAGİLLERİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI


Bakliyatların hepsi etli etsiz fark etmeksizin aynı aşamaları takip eder.


NOHUT,BARBUNYA,KURU FASULYE PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI


1. Bir gece önceden bakliyatı içine 1 çay kaşığı karbonat atılmış sıcak suya ıslamalıyız.
2. Ertesi gün suyunu dökmeden ocağa alıp 5 dakika kaynatıyoruz . Karbonat etkisiyle üstünde beyaz köpükler toplanacaktır.
3. Beş dakika sonra bu suyu döküp tekrar sıcak su ekleyerek bakliyatın tazelik durumuna göre 15 ila 30 dakika arası kaynatalım.
4. Bakliyat yumuşayınca pişirme işlemine geçebiliriz
5. Soğanı kavurduktan sonra 1 yemek kaşığı un ekleyip sürekli karıştırarak 2 dakika kavurun. Yemeğin suyu çok kıvamlı ve güzel olacaktır.
6. Et veya kemik kullanacaksanız direk çiğ olarak atmayın. Yağsız bir tavanın altını yüksek ateşe açın. Tava kızınca 2 ila 4 dakika etin ön pişirmesini yapıp kullanın. Güveç tadı verecektir.
7. Sucuk kullanacaksanız sucuklardan önce baharat atmayın. Tadını kontrol edip baharatlayın.
8. Gaz sorununu kesmek için bol kimyon kullanın.
9. Bu adımları takip ediyorsanız düdüklü tencereye gerek yok. İyi haşlanmış bir bakliyatı bu şekilde açıkta da pişirseniz çok güzel yoğunlaşıyor...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder