13 Şubat 2017 Pazartesi

SADRAZAM LOKUMU



Bu tatlıya Sultan Lokumu, Sultan Sarması da deniyor ama tarifi aldığım arkadaşım Sadrazam Lokumu demişti ben de öyle yazayım.

SADRAZAM LOKUMU

MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik un
Unun üzerini dolduracak kadar mısır nişastası
1 çorba kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket şekerli vanilin
Bir kase hindistan cevizi
1 paket kaymaklı krem şanti(1.5 çay bardağı soğuk sütle çırpılacak)
Ezilmiş fındık veya ceviz

Süt,şeker,un ve nişastayı tencereye alıp iyice karıştırdıkyan sonra ocağa alalım. Kaynatıp 2-3 daha dakika sürekli karıştırarak pişirelim. Ocaktan alınca tereyağ ve vanilin ekleyip karıştıralım. Fırın tepsisine bol bol hindistan cevizi serpip her yerini kapladıktan sonra muhallebiyi her yerine eşit dökelim. En az 4 saat mümkünse daha da fazla soğutalım. Ne kadar soğursa o kadar kolay sarılıyor. Soğuyunca krem şantiyle üzerini kaplayalım. Üzerine ezilmiş fındık veya fıstık serpelim. Ben robotta çekilmiş kakaolu bisküvi de ekledim.
Tepsideki muhallebiyi tam ortadan uzun kenar boyunca keselim. Sonra da boyuna 4 parmak genişliğinde kesip spatula yardımıyla rulo saralım. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder