18 Şubat 2017 Cumartesi

MİNİ PEYNİRLİ POĞAÇALAR (SAKALLI)


Tek lokmalık ikramlıklar. Hem şık hem lezzetli...

MİNİ PEYİRLİ POĞAÇALAR(SAKALLI)

MALZEMELER
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı instant maya
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
4.5-5 su bardağı un
1 yumurta (beyazı hamura sarısı üzerine)
Harç olarak: süzme peynir-maydanoz karışımı, rende kaşar-maydanoz karışımı

Hamur için 4 bardak unu yoğurma kabına alıp havuz açalım. Tüm malzemeyi bubhavuza doldurup yavaş yavaş yedirerek yoğuralım. Unu az gelecektir. Kontrollü olarak un ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim. En az 1 saat üstü kapalı dinlendirelim. Ceviz büyüklüğündr yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizelim. 30 dakika dinlendirelim. Yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim. Piştikten sonra soğutup ortalarını keselim. Bazılarını süzme peynirli, bazılarını kaşarlı harçla doldurarak servis edelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder