24 Şubat 2017 Cuma

İÇLİ GÖZLEME


İÇLİ GÖZLEME
MALZEMELER
6 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1.5 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
400 gr kıyma
2 baş ince doğranmış soğan
2 tane ince doğranmış biber
2 tane küp doğranmış domates
1'er çay kaşığı karabiber, pulbiber, kimyon
Önce içi hazırlayıp soğutalım. Kıymayı kavuralım. Soğan ve biberi ekleyip az da yağ gezdirip kavurmaya devam edelim
Domatesi ve baharatları ekleyince de bir 5 dakika daha kavurup soğutmaya alalım.Cıvık bir hamur yoğurup 15 dakika dinlendirelim. Avcumuzu dolduracak büyüklükte bezeler yapıp 5 dakika daha dinlendirelim. Hamur cıvık olduğu için ellerimizi her seferinde unlamayı da ihmal etmeyelim. Hamuru az unlu tezgahta açalım. Yarısına harçtan koyup kenarını kapatalım. Kızgın ama yağsız tavada pişirelim. Pişince iki tarafını tereyağ ile yağlayıp servis edelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder