18 Şubat 2017 Cumartesi

KOLAY SAMSA TATLISI



Çok basit bir tatlı. Ama yaptığınız gün tüketmenizi tavsiye ederim. Ertesi güne çok yumuşuyor.

KOLAY SAMSA TATLISI

MALZEMELER
5 adet dikdörtgen milföy
1 yumurta sarısı
İç harcı: 1 su bardağı çekilmiş ceviz, 2 yemek kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti: 2.5 su bardağı su, 2 su bardağı şeker, yarım limon

Milföyleri oda sıcaklığında yumuşatalım. Bu sırada su,şeker ve limonu tencereye alıp şerbeti 5 dakika kaynatalım. Ceviz,şeker ve tarçını bir kapta karıştıralım. Hafif unlu tezgahta yumuşayan milföyleri inceltelim. Uzun kenarına içimizden koyup rulo yapalım. Bir yapraktan 5 tane tatlı çıkacak şekilde kesip tepsiye dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Çatalla tatlılara çizikler atalım. 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim. İlk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti dökelim. Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder