13 Şubat 2017 Pazartesi

KARNABAHAR KIZARTMASI


Karnabahar kızartmasını galeta unuyla az yağlı yapabiliriz.

KARNABAHAR KIZARTMASI

MALZEMELER
1 küçük boy karnabahar
1 yumurta
3-4 yemek kaşığı galeta unu
1'er çay kaşığı karabiber, pulbiber ve tuz
Üzeri için: 1 kase sarımsaklı yoğurt

Karnabaharı kaynar su ile 15 dakika kadar haşlayalım. 1 saat sıcak suyunu dökmeden bekletelim. 1 saat sonra suyunu süzelim.
Bir kaseye yumurtayı kırıp tuz ve baharatları ekleyelim ve çırpalım. Başka bir kaseye galeta ununu koyalım.
Tavanın dibine 1 yemek kaşığı yağ gezdirelim. Karnabaharı önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayalım. Kızan tavaya koyalım. Her tarafını çevirerek kızartalım. Sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Dilerseniz üzerine yağda kavrulmuş salçaya az su koyup sos yaparak da dökebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder