22 Şubat 2017 Çarşamba

LABNELİ TUZLULAR



Labneli yumuşak kanepe tadında tuzlu bisküviler... 


LABNELİ TUZLULAR


MALZEMELER
125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
150 gr labne peynir
8-10 dal dereotu
1 paket kabartma tozu
1.5-2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Üzerine yumurta sarısı,susam


Yağ ve labneyi krem kıvamına gelene kadar çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyip yoğuralım. Hafif unlu tezgahta merdane ile 1 santimetreye yakın kalınlıkta açalım. Çay bardağının ağzı ile yuvarlak keselim. Yumurta sürüp susam serperek yağlı tepsiye dizelim. 175 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder