9 Şubat 2017 Perşembe

KAKAOLU YOĞURT TATLISI


Bu tatlının sade versiyonu da mümkün. Ama ben böyle de beğendim....

KAKAOLU YOĞURT TATLISI

MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağından 1 parmak az un
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Bir tutam limon kabuğu rendesi
Şerbet: 2 su bardağı şeker,2 su bardağı su

Yumurta ve şekeri çırpalım. Kakao hariç tüm malzemeyi karıştıralım. Kare borcamı yağlayalım. Hamurdan bir kase ayırıp kakao ve 1 çorba kaşığı su ile karıştıralım. Sade olan hamuru borcama yayalım. Kakaoluyu sade hamurun üzerine rastgele gezdirelim. Her yeri eşit kalınlıkta olsun diye borcamı birkaç kez yere vuralım. 170 dereceye ısıtılmış fırının en alt rafında pişirelim.Şerbet için 2 su bardağı şekeri 2 su bardağı su ile kaynatalım. Kaynayınca birkaç damla limon suyu ekleyelim. 5 dakika kaynadıktan sonra ılıyana kadar soğutalım.
Kekin ilk sıcağı çıkınca şerbeti dökelim. Ağzını kapatıp şerbeti çektirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder