27 Şubat 2017 Pazartesi

BULGURLU ISPANAK YEMEĞİ



Ispanağı mümkün olduğunca az pişirmek ve ertesi güne kaldığında ısıtmamak gerekiyor.


BULGURLU ISPANAK YEMEĞİ
MALZEMELER
1 bağ ıspanak
2 orta boy ince doğranmış kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
3 avuç pilavlık bulgur
1 çay bardağı su

Ispanakların köklerini temizleyip doğramadan tuzlu,sirkeli suda bekletelim. Güzelce yıkadıktan sonra doğrayalım. Yağı tencerede kızdırıp soğanları ekleyip kavuralım. Salça ve baharatları ekleyip biraz daha kavuralım. Ispanakları ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edelim. Ispanaklar biraz yumuşayınca bulgur ekleyip 5 dakika daha kavuralım.Suyu ekleyip pişirelim. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder