22 Şubat 2017 Çarşamba

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI


Tam bir hasta çorbası...


TERBİYELİ TAVUK SUYUNA ÇORBA


MALZEMELER
1 yemek kaşıği tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 dolu yemek kaşığı un
1 çay bardağı tel şehriye
1 adet haşlanıp doğranmış tavuk göğsü
3 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
Tuz,karabiber

Terbiyesi:
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 limonun suyu

Tereyağ ve sıvı yağı tencereye alalım. Yağ kızınca unu ekleyip kavuralım. Kavrulan una azar azar suyu ekleyelim. Kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayınca şehriye,tavuk eti,tuz ve karabiber atıp 5 dakika pişirelim. Terbiye malzemelerini bir kasede çırpalım. Kaynamakta olan çorbadan 1-2 kepçe kadar azar azar alıp terbiye ile karıştıralım. Çorbayı karıştırarak azar azar terbiyeyi akıtalım. 5 dakika daha kaynatıp servis edelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder