27 Şubat 2017 Pazartesi

TENCEREDE KARNIYARIK


Ben fırında yemek pişirmeyi sevmeyenlerdenim. İşte bu da tencerede pişen karnıyarık...


KARNIYARIK


MALZEMELER
8-9 tane orta boy patlıcan
Kızartmak için sıvı yağ
İç harç: 300 gr kavrulmuş kıyma
1 orta boy yemeklik doğranmış soğan
2 tane ince doğranmış biber
2 tane küp doğranmış domates
1 diş ince doğranmış sarımsak
Tuz,kekik,kimyon,pulbiber,karabiber
Üzerine: 2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası


Patlıcanları alacalı soyalım. 5-6 yerinden delip tuzlu suda acısı çıksın diye bekletelim. Yarım saat sonra patlıcanları sıkarak sudan çıkarıp kağıt havluyla kurulayalım ve kızartalım. İçi için soğan,sarımsak,biberi az yağda kavurup domatesleri ekleyelim. Domatesler suyunu çekince kıymayı ve baharatları ekleyip 2 dakika kavuralım. Patlıcanları tencereye dizip ortalarını iyice açarak bolca,üstüne bastıra bastıra iç dolduralım. Bir kasede salçaları sıcak suyla açıp patlıcanların üzerine dökelim. Dilerseniz üzerlerine biber,domates veya sarımsak koyabilirsiniz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder