28 Şubat 2017 Salı

FIRINDA KÖFTELİ PATLICAN


Bir fırın ve patlıcan klasiği...


FIRINDA PATLICANLI KÖFTE


MALZEMELER
5-6 tane orta boy patlıcan
3 tane ince ve halka dilimlenmiş patates
3 tane iri doğranmış domates
5 tane iri doğranmış biber
3 diş sarımsak
Kızartmak için sıvı yağ
Köfte için:
400 gr kıyma
1 rendelenmiş soğan
3 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı tuz
1'er çay kaşığı kekik,
kimyon, pulbiber, karabiber
Üzerine: 1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası

Patlıcanları alacalı soyalım. 5-6 yerinden delip tuzlu suda acısı çıksın diye bekletelim. Yarım saat sonra patlıcanları sıkarak sudan çıkarıp kağıt havluyla kurulayalım ve kızartalım. Ardından patatesleri kızartalım. Ama rengi çok dönmeden alalım.
Köfte için tüm.malzemeleri karıştırıp ceviz büyüklüğünde yassılayalım. Ama çok inceltmeyelim. İçi yumuşak kalsın. Köfteleri az yağda 2 dakika bir yüzünü 2 dakika diğer yüzünü kızartarak hazır edelim.
Tepsiyi az yağlayıp tabana patatesleri döşeyelim. Üzerine köfte,patlıcan ve sebzeleri ekleyip yine dilediğimiz baharatları ilave edelim. Salçaları sıcak suyla inceltip yemeğe dökelim. Tepsinin ağzını foluo ile kapatıp 220 derece fırında 15 dakikadan sonra ara ara kontrol ederek pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder