20 Şubat 2017 Pazartesi

KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYE


Nişasta sayesinde ağızda dağılan çok lezzetli bir kurabiye. Uzun süre de tazeliğinu koruyor...


KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYE


MALZEMELER


150 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı kadar un
1 su bardağı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı Türk kahvesi (Tadı belirgin olmasın derseniz 1 tatlı kaşığı)
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu


Yağ ve 1.5 bardak unu iyice ezelim. Sıvı yağ,yumurta,şeker ve nişastayı ekleyip karıştıralım. Kabartma tozu,kakao,vanilini ekleyip kalan yarım bardak unu azar azar yedirelim. Yumuşak bir hamur olacak. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oval şekil verelim. Yağlanmış tepsiye dizelim. Bir kürdanla kurabiyenin tam ortasına uzunlamasına hafifçe bastıralım. 200 derecede çok iyi ısıtılmış fırını 170 dereceye çekip tepsiyi sürelim. Kurabiyeler kabarınca da ısıyı 150 dereceye düşürüp pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder