26 Şubat 2017 Pazar

PORTAKAL ŞEKERLEMESİ


Hem çerez gibi yemek için hem de kurabiyelere koymak için denedim. Kabukların içini alabildiğim kadar aldım acılık vermesin diye. Ama yine de hafif bir acı kalıyor. Bu yüzden şekere bulamak lazım...


PORTAKAL ŞEKERLEMESİ
MALZEMELER
5 büyük boy kalın kabuk portakal
3 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
2 tatlı kaşığı tuz

Portakal kabuklarını soyup şeritler halinde doğrayalım. Üzerine su doldurup bir ağırlık koyarak suya batmasını sağlayarak suda bekletelim. 3 saatte bir suyunu değiştirerek 12 saat suda bekletelim. 12 saat sonunda suyu döküp sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuzla 5 dakika kaynatalım. Suyunu süzüp yine sıcak su ve tuz koyup yine 5 dakika kaynatalım. 3. Sefer için suyunu süzüp sıcak su koyalım ama tuz atmayalım. 5 dakika kaynadıktan sonra yarım saat soğuk suda bekletelim. Suyu süzüp 1.5 su bardağı sıcak suyu,portakal suyunu,şekeri ve kabukları tencereye alalım. Ara sıra karıştırarak suyunu çekene kadar pişirelim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kabukları dizip 1 saat bekletelim. 100 derece fırında 20 dakika bekletelim. Soğuyunca toz şekere bulayıp cam kavanozda ve buzdolabında muhafaza edelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder