27 Şubat 2017 Pazartesi

BEZELYE YEMEĞİ


Bezelye kış yaz vazgeçilmez...


BEZELYE YEMEĞİ


MALZEMELER
2 orta boy yemeklik doğranmış soğan
1 ince doğranmış kapya biber veya 2 yeşil biber
2 orta boy küp doğranmış domates
1 orta boy ince doğranmış havuç
3 adet irice küp doğranmış patates
Yarım kilo haşlanmış bezelye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1'er çay kaşığı pulbiber,karabiber,kimyon
Tuz


Yağı kızdırıp soğan ve biberleri atalım. Soğanların rengi dönünce domatesleri ve salçaları ekleyelim. Birkaç dakika kavurup havuç ve patatesi ekleyelim. Ara ara karıştırarak 5 dakika kadar kavuralım. Baharatları,bezelyeleri ve suyu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım. Havası çıkınca 10 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder