28 Şubat 2017 Salı

YUMURTALI KABAK



Değişik,pratik özellikle yumurta sever çocuklara kabak yedirmelik bir tarif...


YUMURTALI KABAK
MALZEMELER
4 adet küp doğranmış kabak
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 avuç pirinç
2 yumurta
Tuz,karabiber,pulbiber ve nane

Düdüklü tencerede soğanları kavuralım. Ardından domates ve salça ile baharatları ilave edip kavurmaya devam edelim. Kabağı ekleyip ara ara karıştırarak 5 dakika kavuralım. Pirincini ekleyince bir iki tur karıştırıp sıcak su ekleyelim. Sebzelerin seviyesinde su koymak yeterli. Düdüklü tencerenin havası çıkınca 10 dakika pişirelim. Kapağı açınca ocağı tekrar yakıp iki yumurtayı ilave edelim. Fazla karıştırmadan yumurtalar pişene kadar bekleyip ocağı kapatalım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder