12 Şubat 2017 Pazar

TEREYAĞLI ÇÖREK



Adı çörek ama tadı sütlü ekmeklere benziyor. Kızım ekmek niyetine yedi. Çörek olduğu için yayvan bir şekil vermek istedim. Poğaçadan farkı olsun...

TEREYAĞLI ÇÖREK

MALZEMELER
Yarım paket yaş maya
1.5 tatlı kaşığı şeker
5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 dolu yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Maya,su,süt ve şekeri bir kaba alıp 15 dakika bekletelim. 4 su bardağı unu bir havuz yapıp diğer malzemeleri döküp yavaş yavaş yoğuralım. Kalan unu kontrollü ekleyelim. Hamur toparlanınca eklemeyi bırakalım.30 dakika dinlensin. Büyük bezeler alıp yassılayıp yağlanmış tepsiye dizelim. 10 dakika daha dinlensin. Yumurta sarısı sürelim. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder