20 Şubat 2017 Pazartesi

ŞİŞLEME KEK


Şimdiye kadar yediğim en hafif kek... Ben üzerine kendim sos yapmayı tercih ediyorum. Krem şantiden daha güzel oluyor.


ŞİŞLEME KEK


MALZEMELER
3 yumurta
7 yemek kaşığı şeker
1.5 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 tutam karbonat

Sosu:1.5 su bardağı süt
50 gr kakao
3 yemek kaşığı şeker

Kreması: 3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı labne peynir
Yarım paket toz krem şanti

Yumurta ve şekeri çırpalım. Diğer malzemeleri de ekleyip kek hamurunu iyice karıştıralım. Orta boy dikdörtgen veya kare borcamı yağlayıp hamuru dökelim ve soğuk fırına sürüp 180 dereceye ayarlayalım. Üstü kızaracak ancak altı pişip beyaz kalacak. Kürdan testiyle pişmesini kontrol edeceğiz. Altını kızarmasını beklemeyeceğiz. İlk sıcağı çıkınca 6 numara örgü şişi veya mikser ucunun yuvarlak tarafıyla yan yana delikler açalım.
Süt,kakao ve şekeri karıştırıp ocağa alalım. Kaynar kaynamaz söndürüp 5 dakika soğuttuktan sonra kekin her yerine sostan dökelim. Ağzını kapatıp en az bir saat bekletelim.
Kreması için labne ve toz krem şanti hariç tüm malzemeyi bir tencerede iyice karıştırıp ocağa alalım. Bir iki dakika kaynattıktan sonra ocaktan alalım
Ara ara karıştırarak ılıyana kadar soğutalım. Ilıyınca krem şanti ve labneyi katıp çırpalım. Kekin üzerine yayalım. En az 3-4 saat bekletelim. Üzerine kakao eleyip servis edelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder