21 Şubat 2017 Salı

İNCİR DOLMASI


Çok lezzetli,kolay ve enerji deposu...


İNCİR DOLMASI


MALZEMELER
15-20 adet kuru incir
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıcak süt
1.5 çay bardağı sıcak su
1 tane kabuk tarçın
2 adet karanfil
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 su bardağı iri ezilmiş ceviz fındık karışımı


İncirlerin saplarını kesip yıkayalım. Üzerlerine sıcak sütü döküp 1 saat ıslanmasını bekleyelim. İncirleri sütten çıkarınca çabucak soğuk sudan geçirelim. Sap yerlerinden baş parmağımızla delerek inciri oyalım. Şekeri ceviz ve fındık ile karıştırıp incirleri dolduralım. Tencereye dizip tereyağ,karanfil,tarçın ve sıcak suyu ekleyelim. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun..
NOT: Benim yaptığım hataya düşüp sütle pişirmeye kalkmayın köpük köpük oluyor ve biraz zor pişiyor. İkinci seferde suyla pişirdim. Sonuç çok iyiydi...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder