24 Şubat 2017 Cuma

BEBEK YEMEKLERİ





Bugün ek gıda ile tanışırken ilk yaptıklarım var.. 


BAL KABAĞI PÜRESİ
2 minik dilim balkabağını haşlıyoruz. Az suda haşlayalım ki suyuyla birlikte püre yapabilelim. İyice yumuşadıktan sonra 1 çay kaşığı zeytinyağ ekleyip iyice ezerek bebeğimize verebiliriz.

PATATES VE HAVUÇ PÜRESİ
Yarım havuç ve çeyrek patatesi haşlayalım. İyice yumuşayınca 1 çay kaşığı zeytinyağ ekleyip ezelim. 


ELMA ARMUT PÜRESİ
Elmayı cam rendeden geçirelim. Armutu da cam rendeden geçirip aynı kasede karıştırıp verelim. Armut yerine haşlanıp ezilmiş havuçla da karıştırılabilir. Muz da kullanabilirsiniz bir parça. 2 üründen fazlasını karıştırmayın ama.. PİRİNÇ UNU MUHALLEBİ
Mutlaka organik pirinç unu olmalı... 2 tatlı kaşığı pirinç ununu yarım çay bardağı su ile pişirin. Karıştırarak soğuttuktan sonra 1 -2 kaşık anne sütü de katabilirsiniz. Ben bazen elmalı,bazen armutlu bazen de havuçlu yapıyordum. 6.aydan itibaren doktor tavsiyesi ile biraz tarçın ve iyice ezilmiş ceviz de ekledim. 


BEBEKLER İÇİN YOĞURT ÇORBASI
1 tatlı kaşığı organik pirinç unu, 1 tatlı kaşığı organik irmik, 1 çay bardağı suyu güzelce karıştırıp ocağa alalım. Karıştırarak pişirelim. Biraz soğuyunca 2 tatlı kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı zeytinyağ ekleyelim.

PATATESLİ HAVUÇLU İRMİK ÇORBASI
1 tatlı kaşığı irmik ve 1 çay bardağı suyu tencereye koyalım. Karıştırarak kaynatalım. Kaynayınca patates ve havuç püresinden ekleyip 2 dakika pişirelim. 1 çay kaşığı zeytinyağ ekleyelim

BALKABAĞI CORBASI
1 tatlı kaşığı pirinç ununu 1 çay bardağı su ile karıştırarak kaynatalım. Kaynayınca balkabağı püresi ekleyip 2 dakika pişirelim. 1 çay kaşığı zeytinyağ ekleyelim.

BEBE ISPANAĞI
3 kök ıspanağın yapraklarını doğrayalım. Az yağda kavuralım. Üzerine 1 çay kaşığı pirinç ekleyip pişirelim.

TARHANA ÇORBASI
2 tatlı kaşığı tarhanayı 1 çay bardağı su ile karıştırıp ocağa alalım. Karıştırarak kaynatalım. 2 dakika sonra kapatıp 1 çay kaşığı zeytinyağ ekleyelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder