13 Şubat 2017 Pazartesi

YOĞURTLU ŞEHRİYE ÇORBASI


Özellikle yazın çok güzel gidiyor bu çorba... YOĞURTLU ŞEHRİYE ÇORBASI

MALZEMELER
1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane

Suyumuzu kaynatıp içine şehriyeyi atalım. Tuz ve biraz da sıvı yağ ekleyelim ki haşlanırken yapışmasın. Haşlandıktan sonra 1 bardak soğuk su ekleyip ılımasını bekleyelim. Yoksa yoğurt kesilebilir. Ilıyınca bir kase sarımsaklı yoğurdu ekleyip karıştıralım. Tavada tereyağ eritip içine naneyi atıp birkaç kez karıştırdıktan sonra çorbanı üzerine gezdirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder