26 Şubat 2017 Pazar

EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK


Yine aynen gözlemede olduğu gibi cıvığa yakın bir hamur tutturmak el açması börek için de çok önemli...


EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK


MALZEMELER
Hamuru için:
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta(sarısı üstüne)
1 yemek kaşığı sirke
4-4.5 su bardağı un
Aralarına sürmek için bir kase sıvı yağ

İç harç için: Yarım kilo ıspanak
1 adet ince doğranmış soğan
1 su bardağı yağlı lor peyniri
1'er çay kaşığı tuz,pulbiber,karabiber


 Önce içimizi hazırlayalım. İki yöntem var. Birincisi tuzla çiğ ıspanağı elimizde yoğurarak iyice öldürüp suyunu atıp tüm malzemeleri çiğden koymak. Böyle hiç vitamin kalmadığını düşündüğüm için ben en azından suyunun bir kısmı içinde kalıyor diye kavurmayı tercih ediyorum. Önce az yağda soğanı kavurup sonra ıspanakları ilave ediyoruz. Yüksek ateşte hemen birkaç dakika içinde karıştırarak kavurunca çok su bıraknaya vakti olmuyor. Yani ocakta çok tutmamamız gerek. Ocaktan alıp soğutunca da peynir,tuz ve baharatlarü ekleyip karıştırıyoruz.
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp biraz cıvık bir hamur yoğurup 15 dakika dinlendirelim. Avcumuzu dolduracak büyüklükte bezeler yapıp 5 dakika daha dinlendirelim. Unlanmış tezgahta açıp yağladıktan sonra ortadan ikiye keselim. Uzun kenarına iç koyup rulo saralım. Sonra da iki ucundan tutup iki tarafı da içe doğru bükelim. Ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder