12 Şubat 2017 Pazar

BAYATLAMAYAN POĞAÇA


Bu poğaçaların püf noktası pişince üzerine bez kapatmadan iyice soğutulup saklama kabına kaldırılması... Böyle yapıldığında tazeliğini daha uzun koruyor.

BAYATLAMAYAN POĞAÇA
MALZEMELER
2 yumurta (Birinin sarısı üzerine)
1 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 8 su bardağı un

Maya, ılık su ve şekeri bir kaba alıp 15 dakika kabarana kadar bekletelim
6 bardak unu yoğurma kabına alıp ortasını açalım. Bir yumurta sarısını ayırıp diğer malzemeleri katarak hamur yapalım. Kalan unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yapalım. Hamurun üzerini örtüp 1 saat bekletelim. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alalım. Önce yuvarlayıp sonra avucumuzla bastırarak avuç içi büyüklüğünde açalım. Ortasına isterseniz sadece yağ sürüp kapatabilirsiniz. Ben peynirli maydanozlu iç kullandım. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim. 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder