18 Şubat 2017 Cumartesi

KREP


Her zaman tutan krep ölçüleri...


 KREP

MALZEMELER
2 yumurta
2.5 su bardağı süt
2 su bardağı un (2.bardak 1 parmak eksik olacak)
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Malzemeleri iyice çırpalım. Unu eleyerek koyarsak işimiz kolaylaşır. Tavanın dibine bir damla yağ gezdirip tavayı iyice kızdıralım. 1 kepçe hamur dökelim. Krebin üstündeki sıvı görünüm göz göz olup katıya dönecektir. O zamana kadar altını kaldırmaya çalışmayalım. Alt yüzü iyice kızarınca çevirelim. Diğer yüzünü de pişirip ocaktan alalım. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder