15 Şubat 2017 Çarşamba

MANTARLI TAVUKLU ÇITIR BÖREK


Mantar ve tavuklu çıtır çıtır bir börek...

MANTARLI TAVUKLU BÖREK

MALZEMELER
4 adet yufka
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1/2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
1 haşlanmış tavuk göğsü
200 gr mantar
2 tane ince doğranmış kapya biber
1 tane küp doğranmış domates
1'er çay kaşığı pulbiber,karabiber, kekik,tuz

Önce az yağda mantarları suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. Sonra biberleri ekleyip 2-3 dakika daha kavuralım ve domatesleri bırakalım. Domatesler hafif yumuşayınca haşlanmış tavuk eti ve baharatları ekleyip bir iki kez karıştırıp ocağı kapatalım.
Yoğurt, süt, yumurta ve yağı bir kapta karıştıralım. Böreğin sosu da hazır.
Birinci yufkayı yayıp firçayla her yerine sos sürelim. İkinci yufkayı birincini üzerine serip aynı şekilde ona da sos sürelim. Yufkayı önce + şeklinde keselim. Sonra her parçayı üçe bölelim. Yufkanın uzun kenarına iç koyup sigara böreği gibi saralım. Kalan sostan üzerlerine sürüp 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder